Συμβουλές για νέους φοιτητές

Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες συμβουλές με βάση την εμπειρία μας στην ενοικίαση ακινήτων, ούτος ώστε να  σας βοηθήσουμε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή φοιτητικής κατοικίας.

 

  1. Μην επιδιώκετε το ακίνητο να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη σχολή σας. Οι τιμές στις περιοχές αυτές θα είναι σαφώς υψηλότερες.(Στα φοιτητικά διαμερίσματα έως και 100€ ακριβότερο μίσθωμα λόγο περιοχής)
  2. Επιλέξτε σημεία της πόλης με τακτική συγκοινωνία από και προς τη σχολή σας, καθώς και ακίνητα κοντά σε στάσεις λεωφορείων.
  3. Καθοριστικό ρόλο πρέπει να έχει και η ασφάλεια που θα χαρακτηρίζει την περιοχή της επιλογής σας. Η αστυνόμευση, η φωταγώγηση των οδών, οι υπόλοιποι ένοικοι της οικοδομής και η «σύνθεση» της ευρύτερης γειτονιάς είναι πράγματα για τα οποία θα πρέπει να έχετε πλήρη εικόνα.
  4. Πέραν του μισθώματος, ενημερωθείτε για της λοιπές δαπάνες του ακινήτου, όπως τα κοινόχρηστα, τα έξοδα θέρμανσης και τυχόν άλλες απαιτήσεις του ιδιοκτήτη.
  5. Πριν προχωρήσετε στην κατοχύρωση ενός διαμερίσματος, ελέγξτε σχολαστικά την κατάσταση στην οποία το παραλαμβάνετε και ζητήστε την αποκατάσταση τυχόν ζημιών που υπάρχουν σε αυτό, από τον ιδιοκτήτη. 
  6. Μην ξεκινάτε με το σκεπτικό να δείτε πολλά ακίνητα πριν επιλέξετε κάποιο. Εμπιστευθείτε ένα σοβαρό Μεσιτικό γραφείο με μεγάλη γκάμα ακινήτων, αναφέρετε αναλυτικά τις απαιτήσεις σας καθώς και το χρηματικό όριο που επιθυμείτε, οριοθετείστε την περιοχή ζήτησης σας και στη συνέχεια επισκεφτείτε κάποια ακίνητα. Δουλειά του κτηματομεσίτη είναι να υποδεικνύει ευκαιρίες! Έτσι γλιτώνετε χρόνο και χρήμα φυσικά καθώς δεν θα δείτε ακίνητα που δεν είναι την αρεσκείας σας και η διαπραγμάτευση του ενοικίου θα γίνει από έναν έμπειρο παράγοντα της αγοράς.
  7. Φροντίζετε οι συμφωνίες  που κάνετε να είναι πάντοτε ενυπόγραφα κατοχυρωμένες. Να ζητάτε την υπογραφή μισθωτηρίου συμβολαίου, όπως επίσης και απόδειξη για οποιαδήποτε χρηματική συναλλαγή κάνετε με το μεσίτη ή τον ιδιοκτήτη.

 

Τέλος, το ανθρώπινο δυναμικό της ΜΕΣΙΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, αλλά και εγώ προσωπικά, ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις  και διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Γνωρίζετε τον κωδικό του ακινήτου;

Μεσιτικό πρόγραμμα Real Status | iarts, web and art design © 2021